در حال بارگذاری ...
یکشنبه 9 دی 1403

صنایع خلاق فرهنگی با مدل نوین کسب و کار در مسیر تجاری سازی با تایید متخصصان صنعت و دانشگاه

صنایع خلاق فرهنگی با مدل نوین کسب و کار در مسیر تجاری سازی با تایید متخصصان صنعت و دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشکده های فنی و کشاروزی نیشابور همزبان با هفته مهارت و کار آفرینی و اتمام طرح پژوهشی وبینار :

"ارزیابی نتایج و ارائه راهکارهای عملی تجاری سازی طرح پژهشی طراحی و تولید شبکه ای صنایع فرهنگی با رویکرد صنایع چرم"

  در دانشکده فنی و حرفه ای نیشابور به صورت مجازی با حضور مدیرکل پژوهشی دانشگاه، مدیر  شبکه مراکز رشد  و نوآوری دانشگاه ،  مدیران کارخانه چرم مشهد ، تعدادی از اعضا هییت علمی از استان های خراسان رضوی ، فارس و مازندران  و نیز تعدادی از مدیران کارگاه های چرم با تجربه بیست ساله برگزار گردید  .

این طرح از یکسال و نیم گذشته در ادامه فعالیت های چندین ساله قبل  ، از سال ۹۸ در قالب طرح پژوهشی با تایید  مدیر کل پژوهشی دکتر رجایی آعاز گردید . این طرح بر اساس یکی از اولویت های الف نقشه جامع علمی کشور یعنی فناوری های نرم فرهنگی می باشد که سعی بر آن بوده با  نگاه مبتنی  بر بین رشته ای و استفاده از  تکنولوژی های نرم افزاری و سخت افزاری مهندسی مکانیک در صنایع هنری با قید رعایت ارزش های هنری و مهارت های دستی سرعت ، دقت و کیفت محصولات چرمی را  ارتقاء دهد .

در این وبینار 2 ساعته پس از ارایه طرح  توسط آقای محسن لطفی و همکاران ایشان به عنوان مجریان طرح مسائل و موضوعات متعددی در حوزه  تخصصی چرم  توسط صاحبان صنایع (تولید انبوه و تولید کارگاهی) و اعضا  محترم هیئت علمی مطرح گردید.

در این جلسه  از سامانه ثبت ایده تا تبدیل آن به محصول رونمایی شد این طرح مدل جدید ی از کسب و کار های نوین است که مبتنی بر ict  و با ایجاد شبکه بین اجزای مختلف فناوری است در این سامانه ارائه دهنده ایده یا طرح می تواند طرح خود را بعد از ثبت نام در سامانه  و طی مراحل داوری ثبت و در مراحل بعدی به راحتی وضعیت طرح را از قبیل تایید طرح ، رد طرح ، طراحی و ارسال الگوی نهایی برای تولید رصد کند. و در نهایت الگوی  دقیق  طراحی شده توسط  طراحان کامپیوتری به صورت فایل الکترونیکی به واحد های تجاری  کوچک یا بزرگ برای  تولید و فروش ارسال می شود که این مهم نقش بسیار کلیدی در رعایت مالکیت فکری و توسعه خلاقیت و صنایع خلاق دارد.

مدیر محترم کارخانه چرم مشهد مهندس بابایی نیت نیز ضمن تایید طرح و تشکر از این نوع کارها که به معنای واقعی می تواند ارتباط صنعت و دانشگاه را ایجاد کند  درخواست همکاری با دانشکده فنی و حرفه ای نیشابور را در دو حوزه خرید طرح ها  و نمونه سازی برای کارخانه چرم مشهد داشتتد. ونیز ایشان درخواست داشتند طراحان کارخانه چرم مشهد در دانشکده فنی و حرفه ای نیشابور به روش های جدید طراحی کامپیوتری توانمند شوند و رشته صنایع چرم با این مدل جدید (با توجه به نواقص دانشگاه ها در تربیت متخصص در حوزه صنایع چرم) در دانشگاه فنی و حرفه ای راه اندازی شود.